Trädgården

Vackert beläget på Hallandsåsens sluttning med utsikt över Laholmsbukten finner ni Norrviken med sin unika utstrålning och vackra trädgårdar. Anläggningen består av sju olika stilträdgårdar samlade kring en huvudbyggnad, Villa Abelin. Utöver trädgården i all sin ära, fungerar den även som en arena för konserter, teatrar, mässor och utställningar, en unik mötesplats med sina fem konferensrum samt en attraktiv vigselplats.

Öppettider i trädgården

Vi vill tacka alla besökare för ett härligt 2017. Vi har nu stängt för säsongen och öppnar igen till påsk 2018. Varmt välkomna då! För större bokade sällskap och konferenser har vi öppet hela året. Kontakta oss om du vill förlägga mötet eller festen på Norrviken!


Entrè

Vi har nu stängt för säsongen och öpnnar igen till påsk 2018. Varmt välkomna då!

Guidning

Vi på Norrviken samarbetar med en fantastisk guide vid namn Ingrid Persson Skoog. Tillsammans med henne får ni uppleva en trädgårdshistorisk vandring om hur Rudolf Abelin förvandlade sin trädgårdsdröm till sin drömträdgård. Datum för guidningar 2018 kommer snart. För privata guidningar kontakta oss på 0431-30 21 00 Trädgårdarna har grusgångar, vattendrag och dammar samt en del partier som är svårtillgängliga för de mindre rörliga.

Promenad i trädgården

Abelins slinga Till minne av Rudolf Abelin har det anlagts en slinga som tar dig genom trädgården i en underbar miljö. Ta på dig sköna skor, upptäck platser på Norrviken du inte trodde fanns och njut av vyer som gör dig mållös. Slingan är anpassningsbar så du kan själv välja var du vill börja. Sallys sagoslinga För de små finns en kortare variant, Sallys sagoslinga. Den går bl.a. förbi den trolska vresboken och de spännande gångarna bland rhododendronbuskarna.

Biföreningen Lilla Båstad

pageImage

Bortom Romantiska Trädgården finns Norrvikens egna bikupor som sköts av Biföreningen Lilla Båstad. Honungsbin måste vara precis så flitiga som ordstävet säger. För att producera 1 kg honung behöver de besöka mer än fem miljoner blommor! Ändå är honungen inte deras viktigaste bidrag, utan den största nyttan gör de när de pollinerar odlade och vilda växter. Pollineringsvärdet anses vara upp till 150 gånger större än honungsvärdet. Pollineringen gör att kvaliteten och storleken på våra skördar ökar, liksom näringstillgången för djuren. Biodling har med andra ord stor inverkan på omgivningen. När du köper svensk honung hjälper du samtidigt till att bevara kulturlandskapet, eftersom honungsbiet har en så central betydelse. Här på Norrviken har vi givetvis vår egen Norrviken Honung! Företagskupor Vi ger företag denna unika möjlighet att hyra en bikupa under 3 år på Norrviken. Därmed visar företagen att just dem bidrar till att bevara och utveckla bisamhällen som är en av de viktigaste pusselbitarna för mänsklighetens fortlevnad på vår planet. Under de senaste åren har det varit otrolig uppmärksamhet kring biodlingar och biets viktiga egenskaper för samhället. Är ert företag intresserade av en bikupa tveka inte att kontakta oss.

pageImage

Kontakt

Kajsa Vildängen +46(0)720 50 90 98 kajsa@norrvikenbastad.se

Norrviken Kattviksvägen 233 269 91 Båstad

+46(0)431-30 21 00

FÖLJ OSS